hpv.popol.eu

hpv.popol.eu

Mijn trike


Mijn eerste trike luna trike
Inca driewieler sachs motor Magura remmen
×

Inca Senior


In 2008 heb ik 'm gekocht: mijn tweede driewieler. Een kleine halve eeuw na m'n eerste exemplaar, kon ik een iets groter exemplaar op de kop tikken. Het werd een INCA SENIOR, een Nederlands fabrikaat, speciaal voor de oudere en gehandicapte medemens gemaakt.

Wie de foto grondig bestudeert, zal zien dat er zich een 'vreemd voorwerp' tussen de achterwielen bevindt. Bij nader onderzoek blijkt het om een SACHS 301 te gaan, een tweetakt motortje van 30cc, dat welbekend is in Nederland: ieder Spartametrijder herkent het pruttelpotje onmiddellijk. Het kleinood is goed voor 500 Watt vermogen, of zowat driekwart peekaa...

De fiets heeft in tegenstelling tot vele andere driewielers achteraan een stel remmen om "U" tegen te zeggen: een paar hydraulische MAGURA's. dat is heel wat anders dan twee knijpremmetjes op de voorvelg om aan de wettelijke eisen te voldoen. Deze dingen STOPPEN echt!

De Inca werd door Walter volledig op punt gesteld en doorverkocht aan iemand die er meer behoefte aan had dan ondergetekende.

De Lunatrike blijft een mooie droom....


« 3 4 5 6 7 »